2toDrive

Jonge automobilisten in de leeftijdsgroep 18 tot 25 jaar zijn relatief vaak bij ernstige verkeersongevallen betrokken. Hun ongevalskans is zelfs 4 maal hoger dan die van andere bestuurders. Door gebrek aan ervaring, zelfoverschatting en het niet onderkennen van mogelijk aanwezig gevaar op de weg, gaat het nogal eens mis.

Door met de 2toDrive proef mee te doen maakt de beginnende bestuurder eerst meer ervaringskilometers onder begeleiding van een ervaren bestuurder voordat hij of zij alleen de weg op gaat

Als je mee doet aan de 2toDrive volg je eerst een rijopleiding bij een rijschool om vervolgens vanaf je 17-e jaar het officiële CBR praktijkexamen af te leggen. Heb je het praktijkexamen met een goed resultaat afgelegd dan mag je onder begeleiding en onder bepaalde voorwaarden autorijden tot je 18e verjaardag. Daarna mag je gewoon alleen de weg op.

Het CBR praktijkexamen is gelijkwaardig aan het examen dat een 18 jarige moet afleggen. Meedoen aan 2toDrive is op vrijwillige basis.

Zo werkt 2toDrive

Wil je meedoen aan 2toDrive dan moet je jezelf aanmelden voor deze proef. Het aanmelden doe je via de 2toDrive site. Ook moet je ons als rijschool machtigen zodat wij jouw examens en toetsen kunnen aanvragen. Hiervoor heb je jouw DigiD nodig.

Heb je nog geen DigiD, dan kun je deze aanvragen via de Belastingdienst. Het kan enige tijd duren voordat je deze code ontvangt dus wacht niet te lang met het aanvragen hiervan. Met je DigiD code kun je onze rijschool machtigen.

Je mag al vanaf je 16e het theorie-examen afleggen. Het theoriecertificaat blijft 1,5 jaar geldig. Vanaf 16,5 jaar mag je beginnen met de rijlessen op de openbare weg. Het praktijkexamen mag vervolgens vanaf je 17e worden afgelegd. Indien je het examen met een goed resultaat hebt afgelegd krijg je een normaal rijbewijs dat 10 jaar geldig is.

Voor of gedurende de rijopleiding moet je aangeven wie je begeleider(s) wordt(en). Je mag maximaal 5 begeleiders hebben. Indien je slaagt voor het praktijkexamen mag je onder begeleiding van een van de begeleiders gaan rijden. Vanaf je 18e verjaardag mag dan uiteindelijk alleen gereden worden.

Eisen die aan de begeleider gesteld worden. De begeleider:

Aanmelden?

Wil je zeker weten dat je een goede rijschool uitkiest om je rijbewijs te halen? Meld je dan meteen aan voor een gratis proefles en ervaar zelf hoe goed jij je voelt bij rijschool Traffic

Rijschool Traffic | Alle rechten voorbehouden | Website door PrimeMedia